Polityka prywatności

Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 133 z dnia 29 października 1997 r. poz. 833.) Nowoczesnetechnologie.pl (zwany dalej jako Sklep) i jego witryna chroni dane osobowe Klientów uzyskane w trakcie działalności.

Rejestrując się w Sklepie, Klient wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia.  Zgodnie z art. 24 ust.1 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych podanie danych jest dobrowolne i każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania.

Sklep zastrzega sobie prawo do ujawniania zbiorczych zestawień statystycznych niezawierających danych osobowych, na podstawie których można jednoznacznie zidentyfikować danego Klienta.

Niniejszy dokument określa zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Klientach.

Sklep jest dostępny pod adresem internetowym http://nowoczesnetechnologie.pl i w swoich bazach posiada dane pochodzące z:

1. Witryny internetowej nowoczesnetechnologie.pl – każdy Klient, który dokonuje zakupów w Sklepie, ma możliwość bezpłatnego założenia własnego konta. Posiadanie własnego konta umożliwia pominięcie procedury wypisywania danych osobowych Klienta przy dokonywaniu kolejnych zakupów. Istnieje możliwość skasowania konta na życzenie użytkownika, a także zmiany danych lub ich modyfikacji.
2. Logów serwera – informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez Klientów oraz ich adresów IP są zbierane na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są zarówno w celach technicznych, związanych z administrowaniem serwisu www, jak również w celach statystycznych. Informacje pochodzące z logów serwera mają charakter anonimowy i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.
3. Plików cookies – są to informacje, które serwer zapisuje na dysku komputera Klienta, dzięki czemu może on być „rozpoznany” przy ponownej wizycie. Pozwalają one Sklepowi na dostarczanie informacji dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań Klienta. Istnieje możliwość wyłączenia cookies w ustawieniach przeglądarki – utrudnia to korzystanie ze Sklepu, lecz nie uniemożliwia go. Informacje pochodzące z cookies mają charakter anonimowy i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Sklep zobowiązuje się do nieprzekazywania, niesprzedawania i nieużyczania zgromadzonych danych osobowych Klientów innym osobom lub instytucjom. Dane osobowe Klientów (imię, nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail) traktowane są jako informacje w najwyższym stopniu poufne. Nie mają do nich dostępu osoby trzecie. Służą one tylko i wyłącznie do komunikacji pomiędzy Klientem a Sklepem.